Allergeneat, entre les millors startups tecnològiques d’Europa

Allergeneat ha estat seleccionada com un dels dotze millors projectes europeus. Va participar el 28 de febrer a la ronda d’inversors Shark Tank 3: three innovators pitching in front of sharks de 10:55 a 11:25 h, dins del Mobile Work Congress (MWC). Concretament en el Digital Health and Wellness Summit 2018 (DHWS18), l’espai dedicat a les empres i projectes d’assistència sanitària, en associació amb 4 Years From Now (4YFN), l’espai del MWC dedicat a les noves empreses tecnològiques, startups, i que té com a objectiu crear col·laboracions i aconseguir noves inversions.

Quim Sánchez, un dels creadors i desenvolupadors del projecte, valora aquesta participació com una gran oportunitat: “Hem presentat el nostre projecte davant d’empresaris i inversors amb elevat poder, que invertiran en aquells que els semblin més interessants”.

Allergeneat és una aplicació per a dispositius mòbils que informa de la presència d’al·lèrgens en productes alimentaris envasats escanejant el codi de barres. És un projecte desenvolupat per Quim Sánchez i José María Falcón, que va participar en el programa Yuzz Sant Feliu 2017 i va obtenir el premi a millor projecte d’aquest centre. Proporciona informació sobre els 14 al·lèrgens de declaració obligatòria i compta amb una base de dades de més de 100.000 productes. D’aquesta manera, Allergeneat ofereix reduir enormement el temps que han de dedicar a la compra les persones amb al·lèrgies o intoleràncies així com una major seguretat.

cartel Join 4YFN In - Barcelona

Després de rebre el premi a millor iniciativa YUZZ Sant Feliu 2017, tots dos van viatjar a Silicon Valley on van comptar amb formació específica en emprenedoria a empreses com Facebook, Uber, Airbnb, Google.En acabar el Yuzz (Sant Feliu Innova)CREUS36 s’ha encarregat de l’acompanyament i assessoria a la recerca de capital inicial. Realitzant reunions amb possibles inversors i assessorant tant jurídicament com en l’àmbit de gestoria empresarial. Fins ara han aconseguit 80.000 euros de Capital seed d’un grup d’inversors privat i apertura d’una primera ronda d’inversió de 400.000 euros. Allergeneat és una aplicació gratuïta, disponible a Google Play i App Store i ha superat les 2.000 descàrregues en els primers 30 dies posteriors al seu llançament.

cartel Mobile World Congress 2018

Allergeneat actualitza la seva base de dades mensualment amb 9.000 referències noves i arriba a la majoria de productes de marca pròpia del mercat. Actualment és la app més desenvolupada del mercat, donat que les altres compten aproximadament amb un terç de les referències de productes i la més fiable, ja que no admet la introducció o modificació manual de dades per part dels usuaris. Tampoc requereix estar connectat a la xarxa. “A Espanya -explica Quim Sánchez- hi ha 12 milions de persones amb problemes d’al·lèrgies i intoleràncies”.

Amb la col·laboració del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.